Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТИМОШЕНКО ПООБІЦЯЛА ЄВРОПІ МАЙБУТНІ ДОСТРОКОВІ ВИБОРИ

Вівторок, 21 листопада 2006, 20:50
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко розраховує на скасування конституційної реформи і проведення дострокових парламентських виборів до літа 2007 року.

Про це вона заявила у вівторок у Брюсселі, виступаючи на конференції "Україна: чи залишається майбутнє помаранчевим", організованій Європейським політичним центром.

Тимошенко повідомила, що найближчим часом демократичні сили звернуться до Конституційного суду із проханням роз'яснити правомочність внесення змін до

Основного закону від 8 грудня 2004 року.

"І якщо Конституційний суд зробить висновок, що були порушення Конституції і процедури, по якій ухвалювалася реформа, ми повернемося до старого формату Конституції. І це означає, що ми повернемося до влади президента", - сказала вона.

Вона висловила переконання, що в Україні "сформований чесний, правосудний Конституційний суд, і він буде за будь-яких обставин на правових позиціях".

Лідер БЮТ також висловила впевненість, що в Україні відбудуться дострокові парламентські вибори. "Дострокові вибори не шляхом революції, а шляхом легітимного конструктивного проведення дострокових виборів. Я переконана, що такий шлях можливий або навесні або на початку літа", - підкреслила вона.

Тимошенко заявила, що відповідно до опитувань Freedom House уряд в Україні не користується підтримкою населення. "Це говорить про те, що влада усе менше і менше спирається на підтримку суспільства", - підкреслила депутат.

За її словами, опозиція в даний час працює над тим, щоб отримати "реальні важелі контролю за діяльністю влади", зокрема шляхом ухвалення закону про опозицію.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування