ЮЩЕНКО ВВАЖАЄ, ЩО ЯНУКОВИЧ ПОКИ НЕ ВИКОНАВ УНІВЕРСАЛ

Вівторок, 21 листопада 2006, 21:09

Президент Віктор Ющенко вважає, що Кабмін Віктора Януковича за сто днів роботи не виконав жодного положення Універсалу національної єдності.

Про це він сказав в інтерв’ю трьом телеканалам в середу.

"Якщо говорити про пріоритети, відзначені в Універсалі (національної єдності), за сто днів я не можу пригадати якийсь, щоби про нього можна було звітувати, дивлячись в очі виборцям, партійним колегам, опонентам, різним інститутам влади", - наголосив Ющенко.

Неприйнятною президент назвав урядову концепцію по управлінню зерновим ринком.
"Це рецидиви, які призведуть до того, що врешті-решт продажем зерна на експорт у нас буде займатися одна структура, яка матиме відношення до когось", - сказав він.

"Я не хочу цього, це вже було. Це було в моїй Сумській області, коли все, що продавалося, продавалося Щербаню, а тільки потім можна було за межі області вивозити", - додав Ющенко.

Він також розкритикував те, що закон про Кабмін готує сам уряд. "Вибачте, це навіть належить до теми моралі, це не тільки правнича тема. Який би ми не мали унікальний уряд, але все-таки йому виписувати закон про себе не є досить коректним", - зауважив він.

Також Ющенко торкнувся теми НАТО.

"Мені не подобається те, що відбулося в Брюсселі, коли ми почули заяву прем’єра щодо зовнішньополітичного курсу в частині НАТО. Хоча в цьому питанні закон про основи безпекової політики говорить про зворотнє", - наголосив він.

"Але з іншого боку, я сказав би так, що це все-таки сто днів. Це тільки, можливо, команда отримала партитуру і починає настроювати інструменти. Парламент і уряд працюють більш-менш в унісон", - додав Ющенко.

Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування