Тимошенко придумала, що хоче розпустити парламент через газ

Вівторок, 21 листопада 2006, 21:10

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко розраховує на взаємодію України і Європи в забезпеченні диверсифікованості поставок енергоносіїв.

Про це вона сказала у вівторок, виступаючи в Брюсселі на конференції "Україна: чи залишається майбутнє помаранчевим", організованій Європейським політичним центром.

Вона відзначила, що розраховує на скасування конституційної реформи і дострокові парламентські вибори в Україні в тому числі і тому, що стурбована ситуацією з забезпеченням енергетичної незалежності України і, як наслідок, стабільності поставок енергоносіїв у Європу.

"Із приходом нової-старої влади нова хвиля енергетичної залежності одержує силу. Шлях існує, наші інтереси в цій площині кореспондуються з інтересами Європейського Союзу. Це означає, що ми розраховуємо і сподіваємося, що наші дії будуть скоординованими", - сказала депутат.

Вона підкреслила, що в України є "шлях диверсифікованості і для себе, і для Європейського Союзу". "І в Україні є політичні сили, що стоять твердо на цій політичній позиції", - відзначила лідер блоку.

Тимошенко відзначила сусідський характер відносин з Росією, однак висловилася за рівноправне співробітництво.

"Я хотіла б, щоб на цьому не робили ніякої двозначної політики - Росія наш сусід, якого ми поважаємо, з яким ми хочемо будувати гармонічні, збалансовані відносини", - сказала вона.

"Ми хочемо будувати відносини не молодшого і старшого брата, а гідні і зважені відносини", - додала Тимошенко.

Депутат підкреслила, що для цього Україна повинна мати "сильну політичну еліту і сильну політичну владу".

Відповідаючи на питання учасників конференції Тимошенко відзначила, що в питанні диверсифікованості Україна розраховує на досвід ЄС у сфері атомної енергетики, а також у реалізації будівництва Одеса-Броди-Гданьськ.

Вона також підкреслила, що Україні "через суд необхідно повертатися до виконання ратифікованих міждержавних угод" з Росією про поставки газу.

Вона також висловила побоювання щодо можливості втрати Україною належних їй газо- і нафтопроводів. "Сьогодні Росія має, як мінімум, три програми як українські газо- і нафтопроводи перевести в зовсім іншу власність", - сказала Тимошенко.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News