Росіяни вирішили, що для СОТ Україна їм більше не потрібна

Середа, 22 листопада 2006, 08:32

Голова Мінекономрозвитку Росії Герман Греф вважає, що нема сенсу синхронізувати з Україною процес приєднання до СОТ.

"З Україною немає домовленостей про синхронне приєднання до СОТ. Не розумію, навіщо це потрібно, жодного сенсу в цьому нема", - сказав міністр на прес-конференції у вівторок у Москві.

Водночас він нагадав, що "є чітка озвучена урядами Росії й України позиція, що ми будемо допомагати один одному в процесі приєднання до СОТ".

"Росія знаходиться на більш швидкій стадії приєднання до СОТ, але, думаю, приблизно одночасно можемо приєднатися", - відзначив Греф.

Міністр також підкреслив, що Росія неодноразово заявляла, що якщо стане членом СОТ раніше України, то "будемо підтримувати якомога швидше приєднання до СОТ й України".

Інакше, за словами міністра, було б важко вибудовувати торгово-договірну базу і складніше було б будувати єдиний економічний простір.

"Є стурбованість з декількох позицій (умов приєднання до СОТ), які розходяться, цю тему обговорювали, сподіваємося досягти взаємоприйнятих рішень", - сказав російський міністр.

Греф також сказав, що Росія й Україна можуть здійснити низку спільних інвестиційних проектів.

"Розробляється декілька спільних інвестпроектів", - сказав він.

Проекти обговорювалися з прем'єром України, міністром економіки, очікується обговорення з міністром транспорту, додав Греф.

За його словами, йдеться про розвиток транспортної інфраструктури. У цьому контексті Греф сказав про будівництво Керченського мосту для з'єднання Криму зі Ставрополем.

Міністр висловив надію, що у 2007 році ці проекти одержать належний розвиток.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування