Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавринович вирішив "пошерстити" всі партії

Середа, 22 листопада 2006, 09:57

Міністерство юстиції має намір привести порядок реєстрації партій у відповідність до вимог законодавства, заявляє міністр юстиції Олександр Лавринович.

Про це він сказав під час наради з керівним складом Мін‘юсту, повідомляє прес-служба відомства.

Міністр вважає незадовільною ситуацію, яка склалася в системі юстиції щодо дотримання законодавчої процедури реєстрації партій, а також щодо державного контролю за діяльністю політичних партій у післяреєстраційний період.

Лавринович наголосив, що починаючи з 2005 року в Україні було зареєстровано близько чотирьох десятків партій. За його словами, це є майже третина від усіх партій, зареєстрованих в країні з 1990 року.

За словами міністра, реєстрація такої кількості партій протягом досить короткого часу стала можлива внаслідок нечіткого дотримання законодавчих вимог з боку реєструючого органу, яким є Міністерство юстиції.

Лавринович сказав, що найближчим часом профільні підрозділи Міністерства юстиції підготують аналіз проблем, які виникли останнім часом з процедурою реєстрації партій, та розроблять пропозиції щодо приведення цієї процедури у повну відповідність вимогам законодавства.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування