Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЯНУКОВИЧ ТОЧНО ЗНАЄ, СКІЛЬКИ ЗЖИРАЄ КОРУПЦІОНЕР

Середа, 22 листопада 2006, 10:58
Втрати держбюджету від корупційних схем в цьому році досягли 9 млрд. грн.

Таку цифру назвав прем'єр-міністр України Віктор Янукович, відкриваючи в середу засідання уряду.

"Втрати державного бюджету через корупцію в бюджетній сфері лише поточного року досягли 9 млрд. грн. Порівняємо, при витратній частині бюджету на поточний рік в 140 млрд. грн. – 9 млрд. зжирає корупціонер, а ми говоримо про те, що нам не вистачає 7 млрд. дефіциту", - зазначив прем'єр.

За його словами, перевірки ГоловКРУ і Генеральної прокуратури цього року виявили масові порушення в бюджетній сфері, повідомляє УНІАН.

Як зазначив прем'єр, в Харківській області сума виявлених незаконних нецільових витрат, а також недостачі коштів і матеріальних цінностей перевищила 120 млн. грн., в Херсонській області – 10 млн. грн.

У зв'язку з цим прем'єр підкреслив, що факти корупції мають бути оприлюднені. "Ми повинні знати в лице корупціонерів і вони повинні бути покарані", - сказав Янукович.

Він додав, що за інформацією ГоловКРУ, бюджетні порушення стосувалися, зокрема, нецільового використання коштів у ході виконання державних програм, завищення вартості робіт, послуг і матеріальних цінностей, безкоштовного надання в користування природних і матеріальних ресурсів, заниження орендної плати, а також незаконної передачі державного і комунального майна бізнес-структурам.

"Одним словом, цілий букет надзвичайно серйозних зловживань і порушень. І запах цього, так би мовити букета, суспільство відчуває виразно", - зазначив Янукович, підкресливши при цьому, що ці документи мають бути доступними для ЗМІ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...