Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогаз" перевірили і встановили, що Івченко - брехун

Середа, 22 листопада 2006, 11:07

Контрольно-ревізійне управління заявляє, що НАК "Нафтогаз України" січень-червень закінчив зі збитками 0,6 млрд. гривень.

Про це заявив голова КРУ Петро Андрєєв, виступаючи на розширеному засіданні Кабінету міністрів у середу, повідомляють Українські новини.

Він зазначив, що при чистому доході від реалізації продукції понад 20 млрд. гривень перше півріччя компанія закінчила зі збитками 0,6 млрд.

Андрєєв також повідомив, що зі збитками перше півріччя 2006 року закінчили 9 дочірніх компаній "Нафтогазу України".

Крім того, голова КРУ додав, що 2005 рік "Нафтогаз України" завершив зі збитками 1,5 млрд. гривень, незважаючи на те, що офіційно задекларовано прибуток близько 300 млн. гривень.

Андрєєв пояснює такі показники тим, що в 2005 році до прибутку "Нафтогазу України" були включені фінансові показники компанії "Укрнафта".

"Насправді прибутку не було, якщо у фінансовому звіті виключити прибуток "Укрнафти", то виходить 1,5 млрд. збитку", - сказав він.

Незадовільний фінансовий стан компанії Андрєєв також пояснює поганим менеджментом компанії й відсутністю контролю з боку виконавчої влади у 2005 році.

Як відомо, раніше екс-голова "Нафтогаз України" Олексій Івченко заявляв, що "єдиний рік, коли "Нафтогаз" був прибутковим - це 2005 рік, коли я ним управляв, з прибутком 318,7 мільйонів гривень".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування