Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович назвав перемогою рішення суду щодо Луценка

Середа, 22 листопада 2006, 11:14

Прем’єр Віктор Янукович вважає, що за останні два роки "хребет корупції" зміцнів, але певні досягнення у боротьбі з нею є.

"Повинен сказати відверто, що хребет корупції в Україні потужний. За останні два роки він зміцнів ще більше", - пише Янукович в газеті "День".

Він наголосив, що переймається проявами корупції, "які переслідують пересічного громадянина на кожному кроці його повсякденного життя".

"І все ж є певні досягнення на шляху до реальної незалежності судів. Коли суд виносить рішення про корупційні дії діючого міністра, то цей суд можна назвати незалежним", - наголосив він.

Як відомо, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко був звинувачений у корупції. У понеділок Печерський суд визнав його вину в скоєнні двох правопорушень, але не встановив корисливих мотивів.

Водночас на засіданні уряду в середу Янукович назвав серед проявів корупції нецільове використання коштів при виконанні державних програм, завищення вартості робіт, послуг та матеріальних цінностей, безкоштовне надання в користування матеріальних ресурсів.

"Одним словом, цілий букет надзвичайно серйозних зловживань і порушень. І запах цього так би мовити букету суспільство відчувало", - сказав він.

При цьому Янукович зазначив, що корупціонер - "це не якийсь безіменний чиновник – це конкретні люди, імена яких - я цього вимагаю - сьогодні мають бути оприлюднені".

"Ми будемо карати корупціонерів рішуче і жорстко, не дивлячись на будь-які обставини. Я хотів би попередити тих, хто досі сидить на відмиванні державних коштів. Що для них це закінчиться не просто погано, а дуже погано", - додав він.

Боротьбу з корупцією Янукович вважає одним зі "стовпів", на якому "будує майбутнє" .

Він наголосив, що "першим із таких позитивів, чи стовпів, я назвав би той факт, що сьогодні усі без винятку політичні сили України сповідують демократичні вартості (стилістика збережена - УП) і сприяють розвитку сталих інститутів демократії".

"Це найміцніше і найважливіше підпертя "неба нашої свободи", - додав він.

Серед стовпів Янукович також назвав повагу до власності, прозорість управління і забезпечення більшої відкритості всієї ділової інфраструктури в Україні шляхом створення надійної правової системи, шляхом забезпечення гарантій глибинним ринковим реформам, шляхом захисту прав акціонерів.

Він також наголосив, що головним стовпом є свобода слова.

"Я однозначно задекларував переконаність у потребі роздержавлення медій, гарантував повний доступ журналістів до інформації і недопущення будь-якого тиску чи диктату на працівників преси з боку уряду", - наголосив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
17:30
Світові продажі Toyota вперше перетнули позначку у 10 мільйонів авто за рік
17:21
відеоУ передмісті Херсона дрони росіян атакували рятувальників: двоє поранених
17:06
фото15 років тюрми отримав російський агент "Лексус", який шпигував на Харківщині
Усі новини...