Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У КРУ зізнались, що Гриценка їм "замовили" Ющенко і Єхануров

Середа, 22 листопада 2006, 12:02

Голова КРУ Петро Андреєв не вважає вибірковими підходи його відомства в оцінці діяльності корупційних дій влади.

"По відношенню до міністерств жодної вибіркової політики немає", - сказав він на прес-конференції в середу.

Андрєєв зазначив, що "саме по цих міністерствах були найбільші витрати під час формування бюджету і бюджетного процесу. Тому казати, що це упереджено – я б не сказав", - зазначив він.

Коментуючи ситуацію зі звинуваченнями, висунутими Міністерству оборони, він нагадав, що рішення щодо перевірки цього відомства було прийнято президентом Віктором Ющенком, а постанову підписав тодішній прем’єр Юрій Єхануров.

"Про яке замовлення можна говорити? Президент зробив замовлення на Анатолія Степановича? Чи Єхануров?" – наголосив він.

На думку Андреєва, Гриценко замість того, щоб розібратися, у зловживаннях своїх підлеглих і навести лад "чіпляється за якісь деталі для того, щоб відволікти увагу від проблем, які накопичились у міністерства".

На питання, чому серед корупційних дій КРУ не виявило порушень наприклад у житлово-комунальному господарстві, Андрєєв зазначив, що у ЖКГ "порушень не менше, ніж в Мінохорони здоров'я, Нафтогаз-України або Міносвіти.

"Але говорити про те, що пан Рибак, я би не сказав. Я б говорив про системні порушення по всій Україні", - сказав він, маючи на увазі, що порушення ЖКГ були і до призначення віце-прем'єром Володимира Рибака.

Крім цього Андрєєв не зміг відповісти на питання, чи стали красти менше при уряді Януковича, посилаючись на те, що відповідне розслідування КРУ буде завершено наступного року.

"Але на даний момент ми бачимо, наскільки плідно керівники підприємств починають співпрацювати з КРУ, тому що дзвінками просто завалюють", - похвалився він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...