На річницю Майдану роздають оранжеві окуляри і топчуть прапор

Середа, 22 листопада 2006, 13:08

У середу в кількох містах України проходять мітинги, присвячені другій річниці помаранчевої революції.

Так, у Криму біля будівлі Верховної Ради АРК Євразійський союз молоді провів акцію "Роздави оранжизм".

На акцію зібралися близько 30 представників союзу, що замість анонсованого знищення наколотих апельсинів лопали помаранчеві кульки і давили їх ногами, повідомляє Ліга з посиланням на прес-сслужбу ЄСМ.

Учасники акції "Роздави оранжизм" кинули на землю прапор з написом "Так! Ющенко!", топталися по ньому і витирали прапором своє взуття. Подібні акції представники ЄСМ планують провести в багатьох регіонах України.

Також біля будівлі Верховної Ради Криму відбувся невеликий мітинг активістів "Російського фронту", яку очолює Сергій Шувайников, і більш численний - прихильників Партії регіонів, партії "Російський блок" і російської громади Криму, у якому взяли участь близько 200-250 осіб.

У руках вони тримали партійні прапори, а також гасла: "Партія регіонів - за зміцнення стратегічного партнерства України з Росією", "За російську мову, єдність і гідне життя", "За батьківщину, за Януковича".

Водночас на Майдані Незалежності в Києві знаходиться близько 400 осіб, переважно люди літнього віку. Прихильники "Нашої України" та Української народної партії встановили на площі кілька десятків інформаційних наметів.

Ті, що зібралися на Майдані, тримають прапори "Нашої України", УНА-УНСО, українські державні прапори, перев'язані помаранчевими стрічками. Звучить музика українських виконавців, у тому числі своєрідний гімн "помаранчевої" революції - пісня "Разом нас багато". Періодично скандують "Ющенко! Ющенко!".

На Майдані не встановлена сцена. Зібралося багато журналістів, що очікують на більш масові заходи, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Серед учасників цих заходів роздаються листівки від депутатів Київради з фракцій БЮТ, "Наша Україна", блоку Віталія Кличка проти підвищення тарифів на житлокомпослуги, що планує встановити київська влада.

Голова київської організації УНА-УНСО Ігор Мазур повідомив, що на середу "була запланована велика культурна програма", однак рішенням КМДА було заборонено встановлення сцени і малих архітектурних форм.

У той же час біля станції метро "Хрещатик" представники партії "Братство" на чолі з лідером Дмитром Корчинським проводять акцію, в ході якої роздають усім бажаючим помаранчеві окуляри.

Очікується, що після 15.00 на Майдані зберуться колишні "польові командири": Юрій Луценко, Роман Безсмертний, Юрій Павленко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування