Луценко наголосив, що у Гриценка такі ж злочини, як і в інших міністрів

Середа, 22 листопада 2006, 13:35

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко підтверджує більшість звинувачень у корупції в найвищих ешелонах влади, висунутих ревізійними органами.

"Дві третини випадків, про які вони розповідали, ми робили спільно", - сказав він журналістам після засідання уряду.

Зокрема, за його словами, звинувачення заступника генпрокурора Тетяни Корнякової на адресу "Нафтогазу" щодо нецільового використання коштів є правдивими.

До того ж, за словами Луценка, МВС має у своєму розпорядженні кілька десятків випадків зловживань у Міністерстві оборони, "які інкримінуються посадовим особам Міністерства оборони".

"Але перепрошую, такі ж точно випадки є по всіх інших міністерствах. Якщо у шахтовому господарстві беруть хабарі, то чому ми сьогодні не говоримо про Мінпаливенерго, а говоримо про Міністерство оборони", - наголосив він.

"Якщо землі розкрадають в МНС, то чому ми кажемо тільки про Міноборони?" – сказав Луценко, додавши, що факти, оприлюднені його колегами правоохоронцями є об’єктивними.

При цьому Луценко наголосив, що потрібно проводити боротьбу з корупцією в усіх владних командах, незалежно від того, коли вони були у владі.

"Я отримав записку: чи будуть сидіти в тюрмі помаранчеві корупціонери. Я відповів: одразу після синіх, бо якщо не сядуть одні й другі, то це будуть продовжувати треті", - розповів міністр.

"Я сьогодні не мав слова для виступу. Очевидно Кабінет міністрів не вважає за потрібне заслухати профільного міністра", - зазначив він

"Але моя думка щодо цього питання: воно надзвичайно актуальне і воно не зрушить з місця, поки ми не почнемо боротися з попередниками, поки не почнемо давати оцінку будь-яким членам будь-яких команд з будь-якими партійними квитками", - наголосив Луценко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...