У Ющенка в День свободи знайшли привід, щоб не акредитувати Інтернет-видання

Середа, 22 листопада 2006, 15:11

Прес-служба президента акредитувала для висвітлення урочистого прийняття, присвяченого другій річниці Майдану, тільки обмежений пул телеканалів та інформаційних агенцій.

Як повідомила "Українській правді" співробітник прес-служби Лариса Мудрак, причиною цього є те, що журналістам буде надано для зйомок протоколу лише 15 хвилин та виділено 8 метрів.

Мудрак також відмовила акредитувати "Українську правду", оскільки, як вона заявила, "український Інтернет знаходиться поза правовим полем".

Разом з тим, така аргументація жодного разу не з'являлася при акредитації на будь-які інші заходи секретаріату президента.

Водночас вона розцінила прохання "Української правди" про акредитацію, як тиск на прес-службу президента.

Урочисте прийняття відбудеться у Маріїнському палаці, куди за словами президента Віктора Ющенка, запрошені "побратими Майдану".

Також запрошення на прийняття отримав нинішній прем’єр Віктор Янукович.

"Рішення прес-служби секретаріату президента не пустити на прийом з нагоди другої річниці журналістів Інтернет-видань є прямим перешкоджанням для журналістів у виконанні їхніх службових обов'язків", заявила заступник голови комітету ВР з свободи слова Ганна Герман, коментуючи цю ситуацію.

Вона також наголосила, що ситуація, що склалася свідчить "принаймні про те, що у функціонерів з секретаріату президента коротка пам'ять, і вони дуже швидко забули, яку значиму роль у тій революції відіграли журналісти Інтернет-видань".

"У знак протесту проти утисків преси збоку прес-служби секретаріату президента, я думаю, дехто на цей прийом просто не прийде", - повідомила вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування