Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко і К˚ заявляють, що Черновецький - гірший за Кучму

Середа, 22 листопада 2006, 16:01

Фракції БЮТ, "Нашої України" та Блоку Кличка у Київраді "Демократичний вибір" заявляють про утиски свободи слова з боку столичної влади.

Приводом для такої заяви стали напади на агітаційні намети цих фракцій з боку представників Головного управління з контролю за благоустроєм та зовнішнім дизайном Київміськдержадміністрації.

"22 листопада, коли Україна відзначає День Свободи, на агітаційні намети наших фракцій на вулицях столиці почалися "набіги" мускулястих осіб, які представлялися працівниками Головного управління з контролю за благоустроєм та зовнішнім дизайном Київміськдержадміністрації та вимагали негайно згорнути діяльність агітаторів", - йдеться у заяві.

При цьому, за словами представниками фракцій, "непрохані гості вимахували приписами, виданими, за їх словами, на підставі розпорядження КМДА часів Кучми".

"Проте навіть за тих сумнозвісних часів міська влада не спромоглася обмежити право киян на вільне висловлення своїх політичних поглядів. Але Черновецький утискає свободу слова в Києві гірше за Кучму", - заявляють депутати Київради, повідомляє прес-служба об’єднання.

На їхню думку, справжньою причиною цих "незаконних і антидемократичних дій представників міської влади є той факт, що у агітнаметах поширюється спецвипуск газети "Час" – "Детектор", який містить об'єктивну інформацію про грабіжницьке підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги у столиці одноосібним розпорядженням Леоніда Черновецького".

Водночас, депутат Київради від фракції "Наша Україна" Олена Ледовських зазначає, що, за словами юристів, рішення демонтувати намети є незаконним, адже його може ухвалювати лише суд.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування