Болкісєв та Івченко купували снігуроньок і сніговиків за державні кошти

Середа, 22 листопада 2006, 16:06

Заступник генпрокурора Тетяна Корнякова звинувачує НАК "Нафтогаз" та його колишнього керівника Олексія Івченка в нецільовому використанні державних коштів.

Про це Корнякова сказала на прес-конференції після розширеного засідання уряду в середу.

За її словами, йдеться про 14 мільйонів гривень, витрачені чиновниками "Нафтогазу" за 2006 рік для здійснення перельотів по території України з приватною метою.

Зокрема, як зазначила Корнякова, у період минулорічних подій в Алчевську колишнє керівництво Мінпаливенерго і "Нафтогазу" "відправилося святкувати Різдво на Івано-Франківщину зі своїми родинами (15 осіб) спеціально замовленим літаком, оплаченим за державні кошти, а також здійснили низку польотів Україною на суму 170 тисяч гривень".

Крім цього, Корнякова додала, що на католицьке Різдво літак з посадовцями "Нафтогазу" вилетів з Києва до Львова, на борту перебували 30 осіб.

"У списку пасажирів були зазначені прізвища: Плачков – Плачкова, Івченко-Івченко, Лопушанський-Лопушанська та інші. За рейс було сплачено 125 тисяч гривень", - сказала вона.

За словами Корнякової "з неменшим розмахом святкували Різдво і в Києві".

За її словами, Тільки на придбання прикрас і оформлення приміщень для Нового року одному з приватних підприємців проплачено (Нафтогазом) 800 тисяч гривень, у тому числі за придбання трьох сніговиків заплатили 150 тисяч гривень.

"Дочірня компанія "Газ України" під керівництвом Болкісєва на святкування Нового року витратило майже мільйон гривень, в тому числі на фуршет – 350 тисяч, на оплату послуг фотомоделей, які виступали в ролі снігуроньок та придбання для них 12 новорічних костюмів - 4 тисячі гривень", - зазначила вона.

Корнякова також наголосила, що й інші свята "Нафтогаз" святкував таким чином, використовуючи державні кошти.

"Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування