Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ і "регіони" хочуть підкорити Інтернет державі

Середа, 22 листопада 2006, 17:39

Інтернет-асоціація виступає проти прийняття закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (щодо удосконалення законодавства в сфері зв'язку).

Законопроект, авторами якого є депутати Віталій Корж (фракція БЮТ) і Володимир Сівкович (фракція Партії регіонів), зареєстрований у Верховній Раді 7 листопада.

"Законопроект у рейді і його треба відкликати", - повідомила в середу на прес-конференції голова Інтернет-асоціації Тетяна Попова.

Зокрема, за її словами, запропонована в законопроекті система адміністрування адресного простору українського сегмента мережі інтернет характеризується "відсутністю гармонізації інтересів суспільства і влади".

За її словами, у проекті закону визначена принципово нова схема регулювання українського інтернет-домену, що "фактично встановлює державне управління українським сегментом мережі Інтернет".

У свою чергу, як повідомив на прес-конференції член правління Інтернет-асоціації Олександр Ольшанський, у випадку, якщо даний законопроект буде прийнятий, Україна "відкотиться" у розвитку Інтернет-ресурсів і телекомунікацій на 10 років назад.

За словами Попової, запропонований законопроект містить прямі протиріччя нормам Конституції, а також положення, що суперечать чинному законодавству, зокрема, закону про ліцензування визначених видів господарської діяльності.

Вона висловила готовність Інтернет-асоціації брати участь у розробці нового законопроекту щодо удосконалення законодавства в сфері зв'язку.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування