Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після української революції Ющенко поїде святкувати ще одну

Середа, 22 листопада 2006, 18:44

Третю річницю "Революції троянд" будуть відзначати в Грузії в четвер.

На свято в Тбілісі, як очікується, прибудуть почесні гості - президенти Естонії й України Тоомас Хендрик Ільвес та Віктор Ющенко.

У Грузії очікували і президента Польщі Леха Качиньского, але той через трагедію на одній з польських шахт скасував свій візит.

Як повідомили "Інтерфаксу" у тбіліській мерії, у день річниці, оголошений неробочим по всій країні, пройде безліч святкових заходів.

Планується відкриття на площі Свободи монумента Святого Георгія, що був переданий у дарунок Тбілісі Зурабом Церетелі. У церемонії відкриття візьмуть участь президент Грузії Михайло Саакашвілі, члени уряду і парламенту Грузії, а також високі гості.

По завершенні церемонії на площі Свободи відбудеться святковий концерт за участю Національного балету Грузії, відомих грузинських оперних співаків Паати Бурчуладзе і Ніно Сургуладзе, балерини Ніно Ананіашвілі.

23 листопада для православних грузинів сторіччями був особливо шанованим святом. У цей день, названий "Гиоргоба", у всіх родинах у Грузії відплачували почесті святому Георгієві - пили вино і їли шашлики.

Як відомо, 22 листопада в Україні відзначається річниця Помаранчевої революції.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...