Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лукашенко хоче дружити, але радить Україні не пхати свого носа в Білорусію

Четвер, 23 листопада 2006, 12:09

Президент Віктор Ющенко не збирається їхати на саміт голів СНД, що відбудеться в Мінську 28 листопада.

Про це заявив президент Білорусії Олександр Лукашенко, виступаючи в Мінську перед групою українських журналістів, повідомляє Обком.

У той же час Лукашенко вважає за необхідне розвивати інтеграцію з Україною, відзначаючи відсутність будь-яких розбіжностей із сусідньою державою, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У нас із Україною немає таких розбіжностей, що були б здатні розірвати скріплені століттями вузи слов'янського братерства", - вважає президент Білорусі.

За його словами, "після розвалу Радянського Союзу кожна з республік пішла своїм шляхом, і тодішні політики взяли курс на роз'єднання". "Це було великою помилкою і нам негоже жити порізно", - сказав президент.

Лукашенко заявив, що "наші народи разом побудували могутню державу - Радянський Союз". "Білоруси й українці завжди були в авангарді цього будівництва", - додав він.

"Я часто запитую: що заважало нашим народам і далі йти разом. Бачу тут тільки одну відповідь: амбіції купки політиків, які не здатні і не бажали бачити на 5, 10, 20 років уперед", - зазначив Лукашенко.

Він вважає, що на той час "була потрібна модернізація країни, системи, але велику державу треба було зберегти за будь-яку ціну".

Тим часом, за словами Лукашенка, "те, що сталося, не повернеш, і тому сьогодні треба робити кроки назустріч". "Європа, Південна Америка, країни Азії, увесь світ сьогодні інтегрується, білорусам і українцям сам Бог велів бути разом", - переконаний президент Білорусі.

При цьому він висловив сподівання на те, що керівництво України буде утримуватися від оцінок політичної ситуації в Білорусії, як два роки тому зробило і білоруське керівництво.

"Ви пам'ятаєте, Білорусія відмовилася від будь-яких політичних оцінок подій в Україні. Не в наших правилах давати оцінки подіям у суверенній державі. І ми чекаємо такого ж ставлення до себе", - заявив Лукашенко.

"Якщо будемо тісніше співпрацювати, і Білорусія, і Україна зможуть домогтися більшого", - підкреслив президент. Він також відзначив, що в білоруського керівництва "дуже гарні відносини і з президентом (України), і з прем'єром (України)".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяВ Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...