ЮЩЕНКО Й ПУТІН ЗУСТРІНУТЬСЯ ПЕРЕД НОВИМ РОКОМ

Четвер, 23 листопада 2006, 13:00

Засідання комісії Ющенко-Путін відбудеться 22 грудня.

"22 грудня відбудеться підсумкове засідання комісії, яка підіб'є підсумки у роботі всіх підкомітетів у тому числі і комітету, який очолюють прем'єр-міністри, щодо економічного співробітництва", - заявив у четвер секретар РНБО України Віталій Гайдук.

Зі свого боку секретар РНБО Росії Сергій Іванов додав, що підкомісії "охоплюють практично весь комплекс російсько-українських відносин, включаючи і торговельно-економічні відносини, питання в гуманітарній сфері, питання безпеки, Чорноморського флоту".

"За останні місяці пройшли засідання більшості робочих груп і ще слід завершити цю роботу", - додав він.

Іванов зазначив, що внаслідок роботи цих груп у них буде можливість надати президентам звіт про стан українсько-російських двосторонніх відносин.

Говорячи про засідання секретарів РНБО, яке відбулося у четвер, Іванов зазначив: "Сьогодні ми відпрацювали порядок денний засідання (комісії Ющенко-Путін), ті питання, які належить підготувати до підписання за підсумками майбутніх переговорів".

Він також висловив упевненість, що під час майбутнього засідання президентів лідери держав "дадуть необхідні доручення відповідним міністерствам, відомствам, органам наших двох держав для того, щоб ці переговори були активізовані і якомога швидше були знайдені ті рішення, які дозволять зняти проблеми, що накопичились за останні роки наших відносин".

При цьому Іванов зауважив, що в Росії "надають великого значення засіданню комісії".

Також секретар РНБО Росії наголосив, що "відзначає покращення атмосфери двосторонніх відносин в обговоренні конкретних проблем, багато з яких мають досить довгу історію".

"Переговори проходять в конструктивному дусі і направлені на те, щоб знайти рішення, враховуючи інтереси обох держав". Він додав, що ці рішення будуть зорієнтовані на розвиток добросусідських відносин.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News