Ющенко запропонував Грузії стати третім

Четвер, 23 листопада 2006, 13:52

Президент Віктор Ющенко пропонує керівництву Грузії допомогу з боку України у врегулюванні російсько-грузинського конфлікту.

Про це він сказав у своїй промові під час урочистого засідання парламенту Грузії, присвяченому святкуванню третьої річниці революції троянд, повідомляє прес-служба глави держави.

Ющенко наголосив, що Україна уважно стежить за ситуацією в грузинсько-російських відносинах: "Україна ще раз пропонує і Росії, і Грузії свої послуги у врегулюванні конфлікту в статусі третьої сторони з міжнародним мандатом у спосіб, який би був прийнятний обом сторонам".

Він наголосив, що Україна та Грузія мають взаємодіяти в цьому питанні як рівноправні й тісні партнери.

Під час виступу Ющенко відзначив, що революція троянд і помаранчева революція – це складові "незупинного процесу демократії, який охоплює усі простори, де панує жива думка і живе почуття".

При цьому він наголосив, що реальна свобода українського і грузинського народів можлива лише через продовження дієвих реформ.

Говорячи про розвиток українсько-грузинської співпраці, президент відзначив необхідність наповнити ці відносини новими конкретними проектами.

"Сподіваюсь, що досвід держав ГУАМ, і зокрема, Грузії в реалізації таких регіональних проектів, як нафтопроводи Баку–Тбілісі–Джейхан, Баку-Супса, газопровід Баку–Ерзурум, а також Баку–Ахалкалаки–Карс, сприятиме розробленню двосторонніх українсько-грузинських та багатосторонніх – у рамках ГУАМ, проектів", – сказав Ющенко.

У засіданні парламенту взяли участь президент Грузії Михаїл Саакашвілі, голова парламенту Грузії Ніно Бурджанадзе, президент Естонії Томас Хендрік Ільвес, маршал сейму Польщі Марек Юрек.

Крім того у Тбілісі Ющенко взяв участь у церемонії відкриття монументу Свободи на однойменній площі та став хрещеним батьком другого сина президента Саакашвілі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування