Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лукашенко запропонував Україні "кувиркатися" разом з Білоруссю

Четвер, 23 листопада 2006, 13:59

Президент Білорусії Олександр Лукашенко закликав Україну спільно вирішувати проблеми забезпечення енергетичної безпеки двох держав.

"Ми кілька разів обговорювали з керівництвом України ці питання. Ми постійно кувиркаємося то по газових, то по нафтових питаннях, у той час як у нас є колосальні можливості і важелі", - заявив Лукашенко в четвер у Мінську на зустрічі з представниками українських ЗМІ.

"Варто тільки домовитися Білорусії й Україні, то зовсім зміниться конфігурація в цьому регіоні економічних і політичних відносин", - сказав Лукашенко.

За його словами, це "вкрай вигідно білорусам, а ще вигідніше українцям, і можливості для цього є".

"Я не буду їх сьогодні називати, щоб не будоражити. Може, коли-небудь ми дозріємо для вирішення цих питань", - сказав президент Білорусії.

Лукашенко також вважає, що Україна поки не готова до вступу в НАТО.

"Я б не став так активно тягти Україну в НАТО, тому що всередині населення до цього не готове", - заявив він.

"Треба оглядатися по сторонах. Вступ України до НАТО може спричинити дуже серйозні наслідки - погіршить соціально-економічну ситуацію в Україні", - додав він.

На думку білоруського президента, "як би не орієнтувалася Україна на НАТО, на ЄС, США, як би вона не хотіла не співпрацювати з Білоруссю, Росією, Польщею, їй це робити доведеться".

"Ми сусіди, а сусідів не обирають. Куди б ні вступила Україна, я впевнений, що в зовнішній політиці завжди знайдеться місце для білорусько-українських відносин. Якщо ми угробимо ці відносини, ми викличемо конфлікт", - переконаний Лукашенко.

"Це дуже добре, що у вас гарні відносини з США", - відзначив президент, підкресливши, що "американці бачать насамперед свої інтереси".

Як приклад Лукашенко навів Узбекистан.

"База американська - будь ласка, відкрите усе, що хотіли, то і робили. Але пройшов збій, і машина американська почала м'яти усе: і президента Каримова, який "душі не чаяв" в Америці", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування