Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз не хоче запитувати в народу, що він думає про політреформу

Четвер, 23 листопада 2006, 15:50

Голова Верховної Ради Олександр Мороз виступає проти проведення всеукраїнського референдуму з питання політичної реформи.

"На мою думку, це абсолютно зайва річ (референдум)", - сказав Мороз у четвер у прямому ефірі радіо "Ера".

Спікер підкреслив, що референдуми проводяться для того, щоб влада домагалася підтримки яких-небудь своїх дій.

"Якби ми референдум проводили з конкретного питання, на яке треба було б відповісти так чи ні, то можна було б усім відповісти однаково свідомо. Це була б одна справа. Але коли ми говоримо про зміст Конституції - це абсурд взагалі", - підкреслив спікер.

Мороз також повідомив, що звертався до президента Віктора Ющенка з ініціативою проведення "круглого столу", на якому обговорювалося б питання про проведення політичної реформи, і президент погодився з такою ідеєю.

Спікер висловив надію на те, що такий "круглий стіл" може відбутися найближчим часом, на нього можуть бути запрошені представники виконавчої, законодавчої влади, а також керівники політичних фракцій.

Спікер підкреслив необхідність проведення такого "круглого столу", на якому кожен "відверто скаже, чого він хоче".

"Доти, поки ми її (політичну реформу) не проведемо, позитивних змін в Україні не відбудеться", - сказав Мороз.

Крім того, він висловився за необхідність удосконалення, зокрема, виборчого законодавства.

За словами Мороза, одним з варіантів удосконалення закону про вибори народних депутатів міг би бути варіант, коли кожен кандидат у депутати від партії, внесений у список кандидатів, закріплюється цією партією за конкретним округом.

Це, на думку спікера, стимулювало б кандидатів до активної роботи в конкретних округах для того, щоб вони заробляли бали для підтримки виборцями.

Відповідаючи на питання про те, чи може бути збільшений прохідний бар'єр на виборах для партій, Мороз підкреслив, що не бачить у цьому необхідності, додавши, що прохідний бар'єр може залишитися таким, який він є, або може бути встановлений на рівні 4%.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...