Богатирьова обізвала ідею "Нашої України" "нав'язливим брєдом"

Четвер, 23 листопада 2006, 16:18

Фракція Партії регіонів поки не ухвалювала рішення про делегування своїх представників до конституційної комісії, створеної указом президента.

Про це повідомила лідер фракції Партії регіонів, координатор парламентської більшості Раїса Богатирьова на прес-конференції в четвер у Києві.

"Якщо ми чітко визначимося з метою роботи цієї комісії, обговоримо це питання - будемо ухвалювати рішення", - сказала лідер фракції, додавши, що на сьогодні такого рішення немає.

Коментуючи ініціативу спікера Олександра Мороза про створення тимчасової спеціальної комісії з удосконалення Конституції, Богатирьова відзначила, що необхідно знати, "яку мету ми переслідуємо, що ми хочемо змінити".

"Переконана, поки ми чітко не визначимо мету, якої повинні наші люди досягти при роботі в цих тимчасових комісіях, доти ці комісії не запрацюють ефективно. Сьогодні я не бачу ще ні однієї політичної сили, що сформулювала це (мету роботи комісії)", - відзначила вона.

Богатирьова також вважає, що постійне повернення до теми політичної реформи, зокрема, з боку представників "Нашої України" - "це якийсь нав'язливий брєд".

"Необхідно припинити говорити про політреформу, треба говорити про вдосконалення чинної Конституції", - підкреслила вона.

Координатор парламентської більшості відзначила, що є встановлена процедура, відповідно до якої вносяться пропозиції щодо зміни Основного закону.

"Будь ласка, вносьте зміни - будемо розглядати у Верховній Раді", - відзначила Богатирьова.

Як відомо, раніше президент звернувся до спікера Верховної Ради, прем'єра і лідерів парламентських фракцій із проханням протягом 10 днів запропонувати не більше трьох кандидатур для включення до конституційної комісії.

Метою конституційної комісії є забезпечення системної і комплексної підготовки пропозицій з удосконалення конституційного регулювання суспільних відносин в Україні.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування