Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко просить Європу допомогти Україні позбутися російської "мотузки"

Четвер, 23 листопада 2006, 16:31

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко закликає Європу врахувати інтереси України під час енергетичного саміту Росія-ЄС.

Про це вона заявила на конференції у Берліні з питань енергетичної безпеки.

"Ми не хочемо залишатися самотніми в питанні постачання газу", - зазначила лідер БЮТ

"Я покладаю великі надії на те, що майбутній саміт між Росією і ЄС, на якому Європа може сформувати єдину політику співробітництва з Росією, в тому числі в енергетичному секторі, формування такої політики є надзвичайно важливим для України", - додала вона.

"Думаю потрібно звернутись до Росії і попросити, щоб хартія була ратифікована і тоді можливо стане трішечки легше, і тоді можливо туркменський газ потрапить не до Росії, а до ЄС через Україну", - наголосила Тимошенко.

Тимошенко відзначила, що енергетична залежність України тісно пов’язана з політичними стосунками з Росією.

"І коли ми починаємо робити самостійні кроки, які не співпадають з історичними поглядами Росії, ми одразу відчуваємо на собі мотузку, за яку нас починають смикати", - пояснила вона.

Тимошенко також закликала німців не тільки створювати нові проекти з Росією, але й використовувати потужності в Україні.

"Я хочу, щоб ви задумались, чому українські транзитні газові системи використовуються не на повну потужність і скільки Газпром вклав інвестицій в нові родовища. Ви знаєте, що купував Газпром останнім часом – газету "Комсомольська правда" і якийсь німецький клуб?" – запитала Тимошенко і порадила ще раз задуматись про диверсифікацію постачання енергоносіїв.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...