Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче, щоб у нього з Путіним був свій секретаріат

Четвер, 23 листопада 2006, 19:00

Президент Віктор Ющенко вважає, що міждержавна комісія Ющенко-Путін стане постійно діючим механізмом вирішення поточних проблемних питань.

Про це Ющенко сказав журналістам в аеропорту Бориспіль у четвер після зустрічі з секретарем Радбезу Росії Ігорем Івановим, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Комісія Ющенко-Путін, по суті, перетворюється в постійно діючий орган, у якому є секретаріат, у рамках секретаріату формується система підкомітетів і, по суті, у нас буде механізм поточної обробки кожної проблеми", - сказав він.

Відповідаючи на питання, які проблемні питання в засідання комісії можуть залишитися неврегульованими, президент заявив, що ті питання, які називаються "проблемними", можуть знайти "своє відображення в плані дій" міждержкомісії на найближчі два роки.

Ющенко відзначив, що на сьогоднішній день існує домовленість про формулювання взаємного протоколу, у рамках якого буде вестися це засідання, розраховане на кілька годин.

"Друга позиція - це спільний план дій, які на найближчі два роки будуть визначальними, стратегічними в рамках наших двосторонніх відносин", - сказав він.

Президент підкреслив, що українське і російське зовнішньополітичні відомства відпрацьовують і пропонують для розгляду президентами двох країн декларації, "які формулюють стратегічний зміст україно-російських відносин".

За його словами, на засіданні для розгляду буде запропонований договір про реадмісію, про перетинання кордонів.

"Я думаю, це була гарна ідея, зупинитися на такому статусі і форматі наших відносин, як комісія Путін-Ющенко", - сказав він.

Ющенко додав, що цей механізм допоможе розв'язати різні питання, зокрема питання кордонів, перебування Чорноморського флоту Росії в Криму, питання, які вносяться до відносин у сфері енергетики й інші "досить чуттєві" для України і Росії питання.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування