Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче "звести" Росію і Грузію на саміті

Четвер, 23 листопада 2006, 19:15

Президент Віктор Ющенко підтримує ініціативу щодо початку переговорів і організації зустрічі на вищому рівні представників Росії та Грузії, а також сподівається, що "це найближчим часом відбудеться в ході саміту СНД".

Про це він сказав журналістам в аеропорту "Бориспіль" після повернення з Грузії, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Ющенко також висловив думку, що "стіл переговорів" міг би наблизити врегулювання у відносинах між Грузією і Росією, а Україна готова взяти на себе місію третьої сторони (у цих переговорах) зі статусом, який би влаштовував би обидві сторони.

"Стіл переговорів міг би ближче за все наблизити сторони до врегулювання... Виступаючи сьогодні в парламенті Грузії, я підкреслив, що Україна готова взяти на себе місію третьої сторони з тим статусом, з тими міжнародними мандатами, які б влаштували обидві сторони", - заявив президент.

"Боляче дивитися на відносини двох країн, відносини яких дійшли до певного апогею. Це не робить честі сторонам і тому перше побажання, що хотіла б внести Україна як третя сторона і як другий партнер обох сторін (конфлікту), - це побажання якомога швидше вийти з психологічного стану нагнітання й ескалації самого конфлікту", - сказав Ющенко.

При цьому він відзначив, що з відносин між Грузією і Росією необхідно забрати емоції. На думку Ющенка, перебування в такому стані двох сторін приводить до ускладнення ситуації.

Він сказав, що було б позитивним "встановлення певної дипломатії по переговорах по суті конфлікту".

Ющенко також відзначив, що особливість української позиції полягає в тому, що Україна могла б запропонувати свої "положення" одній та іншій стороні щодо особливостей врегулювання конфлікту.

"Звичайно ж ми підтримуємо всі ініціативи в цьому напрямку, що робить Рада безпеки ООН і ми всебічно будемо вітати будь-які формати міжнародних умов врегулювання цього конфлікту", - сказав президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...