Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз став потенційним обвинувачуваним у справі Гонгадзе?

П'ятниця, 24 листопада 2006, 09:43

У справі про убивство журналіста Георгія Гонгадзе були замінені слідчі.

Про це розповів начальник головного слідчого управління Генпрокуратури Ренат Кузьмін в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна, опублікованому в п'ятницю.

"Можу сказати наступне: два слідчі, які її розслідували кілька років, виключені зі складу оперативно-слідчої групи (Роман Шубін і Юрій Грищенко). Ця справа доручена іншому слідчому, який раніше не мав до неї жодного відношення", - заявив Кузьмін.

Він повідомив, що з приходом нового слідчого "почалася робота і щодо альтернативних версій".

"Версія, яку всі знають (наказ убити журналіста нібито віддавав екс-президент Леонід Кучма), до якої усі звикли, вона перевіряється, але перевіряються й інші версії", - заявив він.

Кузьмін повідомив, що таких версій три, але відмовився говорити про деталі. Однак він розповів, що відпрацьовується версія, що команду убити журналіста віддавала посадова особа з близького оточення президента.

"Адже цю команду могла дати й інша людина, не менш значима і важлива, і, може, навіть не міністру внутрішніх справ Юрію Кравченку, а іншому міліціонеру", - сказав він.

Відповідаючи на питання, чи підозрює слідство спікера Володимира Литвина й Олександра Мороза, Кузьмін відповів:

"Давайте не будемо зараз обговорювати прізвища. Давайте не будемо інформувати потенційних обвинувачуваних про напрямок роботи слідчого. Але версії, повірте, не менш реальні, ніж версія про причетність Леоніда Кучми".

Говорячи про генерала Олексія Пукача, обвинуваченого в організації убивства, Кузьмін відзначив, що його пошуки ведуться різними спецслужбами, у тому числі СБУ і МВС.

"Але на сьогоднішній день ні МВС, ні СБУ Пукача не знайшли і нам інформації про його місцезнаходження не дали", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування