Росія "погрожує" Україні проблемами через НАТО

П'ятниця, 24 листопада 2006, 10:34

Посол Росії в Україні Віктор Черномирдін попереджає, що вступ України до НАТО змінить її економічні відносини з Росією.

"Нам ніхто й ніщо не загрожує. Нам НАТО не загрожує. З чого ви взяли, що вступ України до НАТО може нам загрожувати? Для нас НАТО ніякої загрози не представляє", - сказав він в інтерв'ю газеті "День".

"Йдеться зовсім про інше. Нас більше хвилюють економічні відносини. Скажу простіше: ми в Росії не хочемо, щоб Україна з ближнього зарубіжжя перетворилася на далеке. Цим повинна більше перейматися Україна, ніж ми", - додав посол.

Черномирдін стверджує, що економічні відносини двох країн "не можуть залишитися такими як були": "НАТО - це військовий блок. У разі вступу ми не можемо співпрацювати у всіх сферах так відкрито й довірливо, як зараз. Чому? Бо тоді країна підпадає під інші параметри".

"Вам треба думати більше. Ви ще не все продумали до кінця чим це для вас закінчиться", - попередив посол Росії.

При цьому Черномирдін зазначив, що "ми вам не можемо сказати, щоб ви не вступали, і ми не можемо вам наказати". "Приймуть вас - вступайте. Але при цьому зауважуємо, що наші відносини не будуть такими як зараз", - додав він.

"Ще раз повторюю, ми не хочемо, щоб Україна з ближнього зарубіжжя перетворилася в дальнє. Як хочете, так і розумійте. Розгляньте все в сукупності й вирішуйте. Це не для нас, а для вас більше проблем", - наголосив посол Росії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування