Януковичі солідарні з Ющенком стосовно голодомору?

П'ятниця, 24 листопада 2006, 11:12

Президентський проект закону про голодомор 1932-1933 років на 99% збігається із аналогічним законопроектом, запропонованим Партією регіонів.

"На 99% законопроект фракції Партії регіонів повторює президентський документ", - заявив голова Верховної Ради Олександр Мороз, повідомляє УНІАН.

"Тому говорити там про відмінності і складно, і просто, оскільки є запис (йдеться про законопроект фракції Партії регіонів), який стосується того, що замість слова "геноцид" вони використовують слова про сталінські злочини проти народу", - пояснив спікер.

За його словами, президентський законопроект про голодомор Верховна Рада розгляне наступного пленарного тижня (28листопада – 1 грудня). При цьому спікер вважає, що "парламент об'єктивно розгляне це питання".

"Моя особиста позиція, що треба визнати це лихо як геноцид не української нації, а українського народу, тому що це стосувалось усіх народів України", - наголосив Мороз.

Він зазначив, що "юридично всі неточності в проекті закону будуть виправлені і цей документ можна буде прийняти".

На питання, чи вважає голова ВР доцільною адміністративну відповідальність тих, хто заперечує геноцид українського народу, Мороз зазначив, що у цій ситуації треба керуватися міжнародними нормами, використовувати міжнародну практику.

За його словами, після того, як буде ухвалено рішення про визнання подій 1932-1933 років геноцидом українського народу, тоді можна діяти "відповідно до закону".

Як відомо, 2 листопада президент Віктор Ющенко вніс на розгляд Верховної Ради проект закону "Про голодомор 1932-1933 років в Україні", визначивши його як невідкладний для позачергового розгляду.

Законопроектом пропонується визнати, що голодомор 1932–1933 років в Україні є геноцидом української нації. Також пропонується заборонити публічне заперечення голодомору 1932-1933 років і ввести за це адміністративну відповідальність.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News