Екс-штабіст Януковича поїхав до НАТО набиратися інформації

П'ятниця, 24 листопада 2006, 11:46

Державний комітет з питань телебачення і радіомовлення вивчає досвід країн-членів НАТО щодо ведення інформаційної кампанії з метою підвищення рівня поінформованості населення про діяльність Альянсу.

Така головна мета візиту української делегації, яку очолив голова Держкомітету з питань теле- і радіомовлення Едуард Прутнік, до штаб-квартири НАТО, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Мета нашої поїздки - одержати більше інформації про минулі інформаційні кампанії в країнах колишнього соцтабору, які стали членами НАТО. Ми хочемо вивчити це питання для того, щоб не зробити зайвих помилок", - сказав Прутнік.

За його словами, свою допомогу для реалізації цього питання вже запропонували Болгарія, Польща, Чехія, Словаччина, США та Великобританія.

Разом з тим, Прутнік звернув увагу на те, що мова йде не про агітацію, а про інформування населення.

"Говорити про агітацію не зовсім правильно. Задачі агітувати й інформувати - це різні речі. Держава повинна зробити так, щоб був вільний доступ до інформації", - підкреслив він.

Крім того, Прутнік повідомив, що фінансування відповідних програм у наступному році буде збільшено в два рази.

Голова Держкомтелерадіо нагадав про існування державної програми, розрахованої на 2003-2007 роки.

Разом з тим, за його словами, реальне її фінансування почалося тільки в нинішньому році, і виділена сума склала 5,2 млн. грн. У 2007 році на ці цілі передбачено 10 млн. грн., повідомив Прутнік.

"На 2006 рік було передбачено 43 програми, які фінансувалися державою, на наступний - 70 програм. Програми будуть більш ефективними й інформаційними", - переконаний голова Держкомтелерадіо.

Як відомо, Прутнік був заступником керівника виборчого штабу Віктора Януковича під час виборів-2006.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News