Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кузьмін посадить Мельника "на нари", як тільки Луценко доведе, що він бандит

П'ятниця, 24 листопада 2006, 11:51

Генпрокуратура не змогла зібрати достатньо доказів для висунення обвинувачень депутату кримського парламенту Олександру Мельнику, підозрюваного в замовленні й організації тяжких злочинів, вчинених в середині 1990-х років.

Про це в інтерв'ю Комерсант-Україна заявив заступник генпрокурора Ренат Кузьмін.

"Власне кажучи, Мельника звинуватили в замовленні одного вбивства, вчиненого 11 років тому, причому звинувачення будувалося на свідченнях двох свідків, які чули від когось, що нібито Мельник замовив чиєсь убивство", - сказав він.

"Було спільне рішення, що доказів недостатньо. Після чого була дана команда міліції і прокуратурі зібрати по Мельнику всі докази, усі злочини, які є", - додав Кузьмін.

Заступник генпрокурора також відзначив, що про наявність доказів провини Мельника заявляли в МВС, однак досі так їх і не надали.

"У МВС кажуть, що Мельник вчинив більше 50 убивств. Я лист написав міністру: дайте нам докази. Які справи у вас є по Мельнику – дайте, ми його заарештуємо завтра. На сьогоднішній день у прокуратуру з МВС не передали жодних інших доказів, які могли б дозволити посадити Мельника на нари", - сказав він.

"Може, є в міністра? Чому ж він їх ховає, нехай віддасть. Він же їх ховає, якщо вони в нього, звичайно, є. А розповідати про те, що, мовляв, весь Крим знає, що Мельник злочинець, а він не сидить з вини Кузьміна... Щоб так міркувати, розуму багато не треба", - додав Кузьмін.

Водночас він запевнив, що зробить усе, що від нього залежить, для того, щоб справа Мельника була розкрита.

Однак, за його словами, у багатьох резонансних справах "було допущено стільки помилок, і тільки для того, щоб їх усунути, потрібно дуже багато часу".

"І давайте говорити відверто: справа про зазіхання на життя президента повинна розслідуватися в СБУ – це підслідність Служби безпеки. Справа про дорожньо-транспортну пригоду, у результаті якої загинув В'ячеслав Чорновіл, повинна розслідуватися в міліції в Луценка. Прокуратура в ті роки позабирала ці справи у своє провадження і розслідує їх роками", - сказав Кузьмін.

"Замість того, щоб звинувачувати прокуратуру, хто-небудь допоміг би. Стільки доручень є у справі про отруєння Ющенка і в СБУ, і в МВС! І у справі Чорновола те ж саме! І жодного результату", - додав він.

Як відомо, Мельника було затримано наприкінці вересня за підозрою в причетності до вчинення особливо тяжких злочинів, однак на початку жовтня за рішенням Генпрокуратури був звільнений з-під варти.

Мельника, який є депутатом кримського парламенту від Партії регіонів, пов'язують з організованим злочинним угрупованням "Сейлем", на рахунку якої – організація великої кількості вбивств кримських бізнесменів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування