У Генпрокуратурі вирішили, що Луценко займає не своє місце

П'ятниця, 24 листопада 2006, 11:54

Начальник головного слідчого управління Генпрокуратури Ренат Кузьмін заявляє, що перед убивством полковника ГУБОЗ Романа Єрохіна на його рахунки було переведено 1,5 мільйона доларів.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна, опублікованому в п'ятницю.

"Кримінальна справа, навколо якої велася ця боротьба по конвертації 1,5 мільярда доларів, дивним образом зникла, пропала без відомостей разом з Єрохіним. Ця сума була переведена в готівку або вивезена за кордон. Ця справа пропала", - сказав Кузьмін.

Він відзначив, що існує розписка про те, що цю справу нібито одержав Єрохін, однак відповідно до експертизи на розписці підпис не Єрохіна, а сам документ підроблений.

"Але справи немає. Єрохіна теж", - сказав він.

"У цей період на рахунки Єрохіна і його родини надійшло близько 1,5 мільйона доларів. Частину цих грошей Єрохін зняв. Причому суми чималі – 100, 150 тисяч доларів. Куди ці гроші знімалися, для кого – ми зараз з'ясовуємо. Ми зіштовхнулися із серйозним опором слідству з боку МВС", - додав він.

У той же час Кузьмін вважає, що міністр внутрішніх справ Юрій Луценко займає цю посаду незаконно.

"Сьогодні, коли рішення суду набрало чинності, Луценко незаконно обіймає посаду міністра. Закон "Про державну службу" забороняє корупціонерам працювати на держслужбі", - заявив Кузьмін.

"Запитайти в Луценка, навіщо він це зробив? Навіщо він видав зброю працівникам секретаріату президента, міністрам, депутатам. Ми всі ці факти зараз будемо перевіряти", - сказав він.

Кузьмін також відзначив, що "Луценко видавав пістолети "потрібним йому людям".

"Наприклад, главі секретаріату Балозі, його заступнику Яценюку. Але питання в іншому, чому Балога захищає Луценка?" – відзначив він.

У той же час, коментуючи протоколи, у яких зазначено, що "якийсь громадянин заніс посадовим особам МВС меблі та інші матеріальні цінності і за це одержав два пістолети" він сказав:

"Порушили кримінальну справу за фактом зловживання. Хто зловжив – будемо з'ясовувати. На сьогоднішній день немає даних, що це зловживав Луценко. Можливо, це були його підлеглі, можливо, начальники департаментів".

"Даних, що Луценко вкрав ці меблі або що Луценко за гроші або за це барахло видав йому пістолет, немає. Якби ми це довели, Луценко сидів би на лаві підсудних як злочинець", - відзначив Кузьмін.

Він підкреслив, що було доведено те, що "Луценко незаконно, у порушення встановленого порядку, видав комерсанту з Донецька два пістолети".

"На думку слідчого, це корупційне правопорушення, коли посадова особа за рахунок своєї влади наділяє приватну особу благами. Слідчий направив матеріали до суду. Суд підтвердив, сказав, що так, Луценко – корупціонер, що він порушив закон", - підкреслив він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування