Мороз думає, що ідея Ющенка з Конституцією виходить за її рамки

П'ятниця, 24 листопада 2006, 12:16

Спікер Верховної Ради Олександр Мороз схвалює ініціативу президента Віктора Ющенка зі створення конституційної комісії, однак відзначає, що вона виходить за рамки Основного закону.

Про це Мороз сказав в інтерв'ю журналістам у п'ятницю, відповідаючи на питання про те, чи будуть представники парламенту брати участь у роботі конституційної комісії, створення якої ініціює Ющенко.

Мороз підкреслив, що в ході погоджувальної ради керівників парламентських фракцій і комітетів у понеділок це питання буде обговорюватися.

"Ініціатива президента гарна, однак певною мірою виходить за рамки Конституції", - сказав Мороз.

Спікер нагадав, що депутати перенесли розгляд питання про створення тимчасової спеціальної комісії у компетенцію якої входив би розгляд пропозицій щодо внесенню змін до Конституції, а також низка інших конституційних законопроектів, і доручили вивчити його профільному комітету з питань правової політики.

Водночас Мороз повідомив, що в 1991 році у Верховній Раді вже працювала одна конституційна комісія. Спікер підкреслив, що в кожній фракції Верховної Ради є фахівці з конституційного права.

"Далі будемо дивитися, яким чином співпрацювати зі структурою, яку створить президент. Президент має право створювати в себе цей орган, який буде готувати йому пропозиції про внесення змін до Конституції або до інших законопроектів", - сказав Мороз.

"Але концентрувати цю роботу в руках адміністрації президента або навіть самого президента не зовсім коректно стосовно Конституції, що передбачає обов'язок і право парламенту вносити зміни до Конституції", - додав спікер.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування