Свідка у вбивстві Чорновола отруїли?

П'ятниця, 24 листопада 2006, 12:31

В організмі померлого свідка у справі про загибель В'ячеслава Чорновола Івана Шолома знайдено хімічні речовини, які могли бути причиною його смерті.

Про це повідомив начальник головного слідчого управління Генпрокуратури Ренат Кузьмін в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна, опублікованому в п'ятницю.

"Дійсно, у його організмі виявлені хімічні речовини, які відсутні в яких би то не було харчових продуктах, воді і всьому іншому. Це може бути навмисне отруєння", - заявив Кузьмін.

За його словами, хімічні речовини, що були виявлені в організмі Шолома, у звичайних харчових продуктах не містяться.

"Але вони можуть міститися в ядохімікатах, у сільськогосподарських добривах. Сьогодні ми з'ясовуємо, де він працював раніше, чи не міг він отруїтися там, адже організм міг накопичувати в собі, а потім доза перевищила допустиму", - сказав Кузьмін.

У той же час, він відзначив, що Шолом "дійсно помер від ішемічної хвороби серця".

"Але зупинку серця може викликати все, що завгодно, у тому числі і хімічні речовини, які були знайдені в його організмі. Вони могли сприяти смерті. Причина смерті дійсно та, яку назвав генеральний прокурор. А от що підштовхнуло, що вплинуло на серце – може бути, і хімікати", - пояснив він.

Кузьмін також повідомив, що свідчення про те, що організація убивства В'ячеслава Чорновола спочатку розроблялася російськими спецслужбами, перевіряються.

"У тому числі й інформацію про спецпідрозділи, що нібито займалися цим, і про спецслужби Російської Федерації. Усе це в стадії перевірки. Але не варто до таких заяв ставитись занадто емоційно – кожна людина може дбати лише про свої інтереси або помилятися", - сказав він.

Кузьмін також пообіцяв, що "до кінця року розслідування буде інтенсивно рухатися вперед", однак не зміг назвати конкретні терміни.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування