За Курочкіна взялися через особисту образу Луценка?

П'ятниця, 24 листопада 2006, 14:28

Адвокати затриманого в Україні російського бізнесмена Максима Курочкіна вважають, що арешт їхнього підзахисного безпосередньо пов'язаний з особистим конфліктом між Курочкіним та міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком.

"Це безпосередньо пов'язано з особистим конфліктом між Максимом Борисовичем та Юрієм Луценком", - сказала на прес-конференції одна з адвокатів бізнесмена Ольга Стрижова.

За її словами, Курочкін неодноразово критикував дії МВС, у відповідь на що Луценко "в усіх ЗМІ пов'язував Курочкіна з кримінальними угрупованнями і називав бізнесмена злочинцем, ігноруючи презумпцію невинності".

Тому, на думку Стрижової, у громадськості склався певний стереотип "щодо того, що Курочкін бандит".

"Виконуючи відоме гасло "Бандитам - тюрми", здається, що пан Луценко просто окреслив коло бандитів, які повинні сидіти в тюрмі на його розсуд, і виконує його, незважаючи на те, чи є для цього підстави, чи немає", - вважає адвокат.

Коментуючи пред'явлені Курочкіну звинувачення у вимаганні 10 тисяч доларів, Стрижова зазначила, що обвинувачення безпідставні, тому що Курочкін "достатньо відомий бізнесмен і для нього ця сума є дуже дивною", натякаючи на те, що ця сума надто замала для такої забезпеченої людини.

Крім того, адвокати, за словами Стрижової, вбачають у звинуваченнях політичний підтекст, оскільки під час 2004 року Курочкін підтримував на президентських виборах теперішнього прем'єр-міністра Віктора Януковича.

На питання, які звинувачення можуть бути висунуті Курочкіну на даний момент, коли Янукович знаходиться при владі, вона відповіла, що, очевидно, у Луценка "залишилися особисті образи на Курочкіна з того часу".

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування