Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Укртелеком" знову може підвищувати ціни на дзвінки

П'ятниця, 24 листопада 2006, 15:09

Господарський суд Києва призупинив рішення Національної комісії з питань регулювання зв'язку України про зниження тарифів на дзвінки абонентів фіксованого зв'язку на мобільні телефони 20%.

Як повідомила прес-служба комісії в п'ятницю, таке визначення суд як забезпечувальних захід прийняв у зв'язку з позовною заявою одеського оператора зв'язку ТОВ "Унітел" до НКРС про визнання недійсним рішення комісії №258 від 5 травня "Про затвердження граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги".

У той же час, як уточнила агентству член НКРС Людмила Єжова, забезпечувальний захід не може бути приведений в дію, оскільки термін дії старого тарифного прейскуранта минув 31 жовтня 2006 року.

У зв'язку з цим комісія звернулася до суду за роз'ясненнями механізму виконання забезпечувальної міри. Засідання суду призначене на 30 листопада.

Як повідомлялося, рішення комісії №258 від 5 травня "Про затвердження граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги" припускає введення в дію нових граничних тарифів у два етапи: перший - з 15 липня до 31 жовтня поточного року включно, другий - з 1 листопада.

У результаті з 1 листопада вартість дзвінків зі стаціонарного на мобільний телефон знизилася на 20% - до 96 коп. з урахуванням ПДВ за 1 хвилину розмови.

Крім того, частково були знижені тарифи на користування послугами місцевого телефонного зв'язку. Для абонентів місцевої телефонної мережі міст і райцентрів розмір абонентної плати за користування телефоном збільшився на 15%.

В абонентську плату для населення включені 200 хвилин місцевих телефонних розмов на місяць. Тариф за хвилину місцевих розмов не змінився.

У той же час для абонентів місцевої телефонної мережі сіл і селищ міського типу, за винятком райцентрів, тарифи на послуги користування телефоном залишилися без змін.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування