Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Закон Ющенка про голодомор повертає радянські переслідування?

П'ятниця, 24 листопада 2006, 16:01

Член фракції Партії регіонів Євген Кушнарьов вважає, що в законі про визнання голодомору 1932-1933 років недоцільно передбачати адміністративну чи кримінальну відповідальність за висловлювання, що заперечують існування в Україні голодомору.

Про це депутат заявив у п'ятницю, повідомляє УНІАН.

За його словами, спроби ввести адміністративну чи кримінальну відповідальність – "це повернення до часів, коли людей засуджували за антирадянську пропаганду".

На думку Кушнарьова, не можна судити людей за те, що у них інша думка. Він вважає, що може бути тільки моральна відповідальність.

Депутат повідомив, що в законопроекті, запропонованому фракцією Партії регіонів, зазначено, що публічні заяви, що заперечують існування в Україні голодомору "є наругою над пам'яттю мільйонів загиблих". "Але це є моральна норма", - наголосив він.

Кушнарьов заявив, що фракція проти використання в питанні голодомору 1932-1933 років терміну геноцид. За його словами, геноцид - це явище, коли знищуються люди за національною, расовою або релігійною ознакою.

На думку депутата, в Україні було знищення людей різних національностей та різних віросповідань. За його словами, йдеться про "злочини сталінського режиму проти людей".

Кушнарьов підкреслив, що фракція підтримає власний законопроект, а не президентський.

Як відомо, 2 листопада президент Віктор Ющенко вніс на розгляд Верховної Ради проект закону "Про голодомор 1932-1933 років в Україні", визначивши його як невідкладний для позачергового розгляду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування