Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НАТО передумало давати Україні сигнал

П'ятниця, 24 листопада 2006, 18:34

Генеральний секретар НАТО Яаап де Хооп Схеффер заявляє, що під час ризького самміту альянс має намір підтвердити важливість інтенсифікованого діалогу з Україною і підтримати її в плані продовження процесу реформ.

Про це генсек альянсу заявив у п'ятницю в Брюсселі в ході прес-конференції, присвяченої майбутньому самміту НАТО, який пройде в Ризі 28-29 листопада.

"Буде підтверджена важливість інтенсифікованого діалогу, у рамках якого ми працюємо з Україною і, з недавнього часу, із Грузією. І ми підтвердимо, що готові використовувати інтенсифікований діалог повною мірою і підтримати реформи в цих країнах, стимулювати і продовжувати цей процес", - сказав він.

Генсек НАТО також відзначив, що в ході самміту буде підтверджена політика "відкритих дверей".

Разом з тим він нагадав, що на цьому самміті не буде прийматися рішення щодо подальшого розширення НАТО.

"Цей самміт не є саммітом розширення, але на ньому буде даний, як я називаю, сигнал, що дає надію країнам західних Балкан, що виконують план з набуття членства", - сказав де Хооп Схеффер.

Раніше керівництво Альянсу називало Україну в ряді країн, яким у ході майбутнього самміту в Ризі також буде даний позитивний сигнал у відношенні приєднання до Плану дій щодо членства (ПДЧ) у НАТО.

Однак, після заяви прем'єра Віктора Януковича в Брюсселі 14 вересня нинішнього року, про те, що Україна не готова до приєднання до ПДЧ, питання позитивного сигналу для України відносно ПДЧ було знято.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...