Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омельченко вітає Кучму з Днем космонавтики

П'ятниця, 24 листопада 2006, 19:13

Колишній мер Києва Олександр Омельченко розповів, що відносини з новою владою були в нього нормальними, доки не стався конфлікт з тодішнім міністром фінансів Віктором Пинзеником.

Про це Омельченко заявив в інтерв’ю тижневику "Контракти".

"Міністр фінансів Пинзеник переконав Віктора Ющенка підписати розпорядження про неповернення з державного до столичного бюджету майже мільярда гривень. Я заявив про непокору президентові і пережив безпрецедентні судові позови з Кабміном", - зазначив він.

"Переміг — Київ отримав належні йому гроші. Але після цього мене до кабінету президента не запрошували. Хоча Ющенко привітав мене з днем народження після мого звільнення", - додав він.

Згадуючи часи помаранчевої революції він наголосив, що ніколи не відчував тиску з боку екс-президента Кучми, "а тим більше заклику зробити щось незаконне".

"Зі мною Кучма завжди поводився стримано. Міг, звичайно, попросити підтримати того чи іншого політика або бізнесмена, але строго в межах закону", - зазначив він.

"До Даниловича завжди можна було потрапити на прийом: телефонуєш — через два-три дні тебе викликають", - поділився він.

Згадуючи оточення Кучми, Омельченко припустив, що воно "побоювалося" його більше, ніж він їх.

"Коли головою АП були Дмитро Табачник і Володимир Литвин, особливих розбіжностей не виникало. Коли Адміністрацію очолив Медведчук, який отримав необмежений доступ до тіла, у нас встановилися партнерські відносини", - поділився він.

Водночас Омельченко розповів, що і зараз іноді спілкується з Кучмою.

"Ми іноді телефонуємо один одному, передаємо привіти через знайомих. Я традиційно вітаю його з Днем космонавтики, а він мене — з Днем будівельника", - поділився колишній мер Києва.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування