Омельченко розповів, як Черновецький шукав його акції і дивувався "дурості"

П'ятниця, 24 листопада 2006, 19:40

Екс-мер Києва Олександр Омельченко заявляє, що через непрозорість виділення земель новою київською владою громада втратила вже близько мільярда гривень.

"За моїми оцінками, місто вже втратило близько 1 млрд грн через дії нової влади", - сказав Омельченко в інтерв’ю "Контрактам".

За його словами, за його керівництва було ухвалено рішення про продаж землі на аукціонах.

"Ми навіть встигли провести кілька аукціонів, а від традиційної системи землевідведень згодом хотіли відмовитися — за старинкою планували відводити лише ті ділянки, на які інвестори подали заявки до 1 вересня. Натомість Черновецький, не скасувавши мого рішення, відновив колишню схему землевідведення", - сказав Омельченко.

Екс-мер також спростував свою причетність та причетність своєї родини до багатьох київських підприємств.

"Протягом десяти років моїй родині приписували права власності на якісь цегельні заводи, підприємство з виробництва плитки тощо. Я готовий подарувати і самі компанії, і їхні фонди кожному, хто покаже мені установчі документи, які підтверджують, що я або мої родичі пов’язані з цими компаніями", - сказав він.

"Подейкують, що коли Черновецький шукав мої акції в київських підприємствах, то (знаючи про те, що я ідеолог створення банку "Хрещатик") поцікавився, яка у мене частка в Хрещатику. Отримавши відповідь, що ніякої, дуже здивувався моїй "дурості", - розповів Омельченко.

Екс-мер також заперечив корупційність колишньої київської влади.

"Звичайно, працівники моєї міськадміністрації не були святими. Але корупція є у всіх країнах і містах, столиця України — не виняток. Окремі чиновники брали, як то кажуть, і грішми, і цукерками, оптом і вроздріб. Але такої ганьби, як зараз, не було", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News