Балога порадив Морозу не хвилюватися – вони вже придумали, як повернути владу Ющенку

П'ятниця, 24 листопада 2006, 19:59


Глава секретаріату президента Віктор Балога заявляє, що на референдум може бути винесене питання про систему управління в Україні – президентську чи парламентську.

"Коли ми говоримо про референдум, то маємо на увазі не повний текст Конституції. Досить поставити перед народом одне просте запитання: "Ви за президентську чи парламентську форму правління?", - ідеться у коментарі Балоги, поширеному прес-службою президента.

Балоги в зв’язку з цим звернувся до голови Верховної Ради Олександра Мороза, який виступив категорично проти винесення питань політреформи на референдум.

"Спікеру українського парламенту не слід хвилюватися з приводу винесення на обговорення суспільства стратегічних питань, що стосуються розвитку держави", - сказав Балога.

"Всім відомо в яких умовах приймалися в 2004 році зміни до Конституції і якими міркуваннями керувався президент, коли підтримав ці зміни в умовах гострого протистояння народу і влади", - зазначив Балога.

"Я впевнений, що народ добре розбирається у цих поняттях і зможе визначитись кому він згідний віддати в руки і великі повноваження, і велику відповідальність", - додав глава секретаріату Ющенка.

Як відомо, під час телезвернення з нагоди річниці помаранчевої революції Ющенко сказав, що може ініціювати референдум, якщо не буде вдосконалено Конституцію.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування