Тимошенко прив'язала Голодомор до "цінових преференцій"

Субота, 25 листопада 2006, 11:40

Президент Віктор Ющенко закликає політиків консолідуватися навколо теми голодомору 1932-1933 років.

Про це він сказав у суботу під час закладення каменя на місці, де буде споруджено Меморіальний комплекс пам’яті жертв Голодомору, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко закликав "не допускати ганьби", ведучи дискусії щодо визнання Голодомору актом геноциду українського народу. Президент висловив упевненість, що через кілька років це питання об’єднає націю.

У церемонії відкриття взяли участь спікер Олександр Мороз, мер Києва Леонід Черновецький, глава Секретаріату президента Віктор Балога, віце-прем’єр Дмитро Табачник, міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко, міністр закордонних справ Борис Тарасюк, голова Київської ОДА Віра Ульянченко, народні депутати, представники духовенства, громадські та культурні діячі.

Після цього Ющенко взяв участь у висадці другої черги Калинового гаю на дніпровських пагорбах у парку Слави.

Разом з тим, лідер БЮТ Юлія Тимошенко у зверненні до співвітчизників з нагоди Дня пам'яті жертв голодомору відзначила: "Пам’ять жертв вбивчого голоду має бути пересторогою і тим політичним силам, які нині намагаються торгувати державним суверенітетом заради якихось міфічних цінових преференцій та сусідських геополітичних вигод".

В той же час, у суботу в ряді міст Росії вперше пройдуть поминальні відправи по загиблих у результаті масового голоду в Україні і в інших республіках колишнього СРСР у 1930-х роках.

Як повідомив РИА Новости заступник керівника Відділу зовнішніх церковних зв`язків Московського патріархату протоієрей Всеволод Чаплін, у Москві панахида по жертвах голодомору відбувається в Богоявленському (Єлоховському) соборі. Панахиди відправлять також у Тюмені, Краснодарі й Воронежі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування