Вибори мера можуть зірватися?

Неділя, 26 листопада 2006, 14:21

Вибори мера Кіровограда в неділю перебувають під загрозою зриву.

Про це заявив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заступник голови правління Комітету виборців України Євген Побережний.

Він повідомив, що в суботу ввечері міська територіальна комісія скасувала рішення про реєстрацію кандидата в мери Кіровограда Олександра Нікуліна, який займав цю посаду в 2002-2006 роках.

"Є багато претензій до того, як приймалося дане рішення", - сказав Побережний.

Заступник голови правління повідомив, що, за свідченням присутніх, на засіданні тервиборчкому не було кворуму. При цьому саме рішення не оприлюднене і надане самому кандидатові, щоб він міг оскаржити його в суді.

У зв’язку з цим, за словами Побережного, вчасно не відкрилися кілька виборчих дільниць, оскільки рішення про зняття надійшло з запізненням.

На декількох дільницях комісії приступили до роботи, не викресливши з бюлетенів прізвище Нікуліна.

Побережний висловив думку, що всі ці факти дають підставу для оскарження результатів виборів у суді, незалежно від їхнього підсумку.

У неділю міських голів обирають жителі Кіровограда, Полтави та Чернігова в зв'язку з тим, що обрані 26 березня відповідно Валерій Кальченко, Анатолій Кукоба і Микола Рудьковський були одночасно обрані народними депутатами і відмовилися від своїх посад на користь депутатського мандату.

Прес-секретар Комітету виборців Олександр Черненко повідомив агентству, що на виборах мерів у Полтаві і Чернігові "особливих ситуацій немає". Спостерігачі фіксують невисоку явку виборців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...