Губернатор погрожує Ющенку судом

Неділя, 26 листопада 2006, 19:57

Ніна Гаркава обіцяє подати до суду на президента, якщо він не перегляне свої рішення про її відставку з посади голови Сумської облдержадміністрації.

"Якщо в понеділок не буде ніяких подвижок в цьому плані, - у вівторок я подаю позови до суду", - сказала вона в ефірі каналу НТН.

Вона вкотре наголосила, що вважає своє звільнення та призначення тимчасово виконуючим обов’язки голови облдержадміністрації Володимира Сапсая незаконними.

"Якщо Віктор Андрійович (Ющенко) дасть належну оцінку абсолютно неправовим діям Балоги (глава Секретаріату президента) якщо він візьме відповідальність на себе і відмінить ці три укази, які не є юридично правильними, я скину з себе бажання звертатися до суду", - заявила Гаркава.

Вона також сказала: "Шановний пане президенте, я не хочу судитися з Вами!".

Як повідомлялося, 15 листопада президент своїм указом доручив Кабміну внести в тижневий термін подання про звільнення Гаркавої з посади голови Сумської ОДА у зв`язку з досягненням граничного віку проходження державної служби.

22 листопада Гаркава заявила, що не вважає себе звільненою з посади губернатора, а указ про її відставку назвала спробою "підставити президента".

24 листопада Ющенко своїм указом скасував усі розпорядження голови Сумської ОДА Гаркавої, видані після 8 листопада 2006 року.

Крім того, іншим указом президент доручив першому заступнику голови Сумської державної адміністрації Сапсаю тимчасово виконувати обов`язки голови Сумської ОДА.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування