Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Полтаві піймали студента на фальсифікаціях

Понеділок, 27 листопада 2006, 09:35

За попередніми даними, на виборах Чернігівського міського голови переміг екс-мер Олександр Соколов, Полтавського міського голови - секретар міської ради Андрій Матковський.

Як повідомив перший заступник міського голови Чернігова Валерій Кокоть, згідно з попередніми даними, за Соколова, що балотувався як самовисуванець, проголосували близько 40% виборців.

За представника блоку Юлії Тимошенко Сергія Вітренка проголосували близько 11%, за комуніста Володимира Лещенка - близько 10%.

Про попередню перемогу Матковського свідчать результати опитування на виході з ділянок, проведеного Комітетом виборців і медіа-групою "Прорив" у день виборів з 9.00 до 18.00.

У той же час, прокуратура Полтави порушила справу за фактом підкупу виборців. Був затриманий студент Олександр М., який зустрічав виборців, видавав їм гроші за голосування за одного з кандидатів і записував їх у відомість.

За свій голос кожен виборець, за даними прокуратури, одержував 50 гривень. Студенту інкримінують перешкоджання волевиявленню шляхом підкупу виборців, за цим фактом була порушена кримінальна справа.

На виборах у Кіровограді, за словами, керівника Кіровоградського відділення КВУ Володимира Гришка, за попередніми підсумками паралельного підрахунку голосів, лідирує комуніст Володимир Козаков.

За нього проголосували 15,8 % виборців, що прийшли на дільниці. За представника блоку "Наша Україна" Олександра Дануцу проголосували 15,3 %, а за підприємця Олександра Табалова - 13, 74 %.

Не підтримали жодного кандидата - 12,39 %. 1,86 % бюлетенів визнані недійсними. Такі дані отримане після обробки 84 % бюлетенів.

Говорячи про вибори мера в Кіровограді, прес-секретар Комітету виборців України Олександр Черненко відзначив, що КВУ вважає, що є всі підстави для визнання результатів виборів Кіровоградського міського голови недійсними.

Він відзначив, що, на думку КВУ, Кіровоградська територіальна комісія незаконно зняла з реєстрації одного з кандидатів - Олександра Нікуліна.

При цьому, у зв'язку з тим, що інформація про дане рішення комісії надійшла на виборчі дільниці з запізненням на кілька годин, до 12-13 години видавали бюлетені, за якими виборці могли проголосувати за кандидата Олександра Нікуліна.

Це, на думку Черненка, могло вплинути на результати виборів. Нікулін заявив про свій намір вимагати визнання результатів виборів недійсними.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування