У вівторок Гаркава почне судитися з президентом за крісло?

Понеділок, 27 листопада 2006, 11:24

Посилений наряд міліції не допустив Ніну Гаркаву у понеділок вранці до приміщення Сумської обласної державної адміністрації.

На вході до адміністративної будівлі Сумської ОДА її зустрів посилений наряд працівників державної служби охорони, повідомляє УНІАН.

При цьому Гаркавій було відмовлено у можливості піднятися на третій поверх у свій кабінет.
Наразі в ОДА цю ситуацію не коментують.

Уперше Гаркаву не допустили на робоче місце у суботу, 25 листопада, у той час, коли в адмінбудівлі представник секретаріату президента представляв активу області тимчасово виконуючого обов'язки голови Сумської ОДА Володимира Сапсая.

26 листопада в ефірі телеканалу НТН Гаркава повідомила, що в разі, якщо у понеділок, 27 листопада, в ситуацію не втрутиться президент Віктор Ющенко, то у вівторок вона подасть позови до суду.

Як відомо, 15 листопада президент своїм указом доручив Кабміну внести в тижневий термін подання про звільнення Гаркавої з посади голови Сумської ОДА у зв'язку з досягненням граничного віку проходження державної служби.

22 листопада Гаркава заявила, що не вважає себе звільненою з посади губернатора, а указ про її відставку назвала спробою "підставити президента".

Вона розповіла, що 14 листопада, за день до підписання президентом подання про відставку, Головдержслужба продовжила їй термін держслужби на підставі доручення Кабміну ще на один рік.

Водночас 24 листопада Ющенко своїм указом скасував усі розпорядження голови Сумської ОДА Гаркавої, видані після 8 листопада 2006 року.

Крім того, іншим указом президент доручив першому заступнику голови Сумської держадміністрації Сапсаю тимчасово виконувати обов'язки голови Сумської ОДА.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування