Медведька попросили ще дещо перевірити по Луценку

Понеділок, 27 листопада 2006, 11:56
Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з питань перевірки зловживань керівництвом МВС, викладених у статті " газети "2000", просить Генпрокуратуру провести додаткові прокурорські перевірки за матеріалами статті.

Відповідний запит комісія направила генпрокурору Олександру Медведьку.

За словами глави комісії, депутата Володимира Сівковича, були отримані численні підтвердження різних правопорушень і зловживань, але з багатьох фактів дотепер відсутня належна прокурорська оцінка.

"Нас дуже здивувало, що не порушено кримінальні справи навіть за підтвердженими фактами, зокрема, завдано збитків державі на величезні суми", - стверджує парламентарій.

Також, за словами Сівковича, комісія одержала інформацію про те, що деякі перевірки проводилися досить упереджено, оскільки "у цей процес активно втручався один із заступників генпрокурора, брат якого працює чиновником у МВС".

"Як показує кількість звернень, які щодня одержує наша комісія, існує гостра необхідність, щоб члени комісії побували в регіонах", - заявив політик.

Як відомо, 2 листопада Верховна Рада ухвалила рішення створити комісію з питань перевірки фактів корупційних дій, зловживання службовим становищем з боку міністра внутрішніх справ Юрія Луценка й окремих посадових осіб МВС.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування