Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Політреформу передивляться на референдумі і без Мороза?

Понеділок, 27 листопада 2006, 13:30

Представник президента в парламенті Роман Зварич не виключає, що розроблений конституційною комісією проект закону про вдосконалення Конституції може бути винесений на затвердження через всеукраїнський референдум.

Про це він сказав у розмові з журналістами після засідання погоджувальної ради депутатських фракцій, повідомляє прес-служба "Нашої України".


Зварич зазначив, що президент неодноразово висловлювався за необхідність вдосконалення Конституції. Він підкреслив, що мова йде про вдосконалення конституційної реформи, а не про її скасування.

Представник глави держави нагадав, що в секретаріаті президента створена група, яка працює над проектом закону про внесення змін до Конституції. До її складу входять судді Конституційного Суду, в тому числі і представник президента в КС Володимир Шаповал.

"Готується відповідний законопроект. Не виключено, що президент буде ставити питання про те, щоб цей законопроект був схвалений на всеукраїнському референдумі", - сказав Зварич.

При цьому він звернув увагу на відповідне рішення КС, в якому з посиланням на ст. 5 Конституції України говориться про те, що єдиним джерелом влади є український народ.

"Розглядається можливість та доцільність схвалення таких змін до Конституції шляхом проведення всеукраїнського референдуму, що відповідно до того ж рішення КС не вимагатиме окремого розгляду в сесійній залі Верховної Ради", – додав представник президента в парламенті.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: