Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко роз'яснив Азарову, що "Укрнафта" не пенсійний фонд

Понеділок, 27 листопада 2006, 14:54

Перший віце-прем'єр-міністр Микола Азаров наполягає на необхідності державного контролю за ВАТ "Укрнафта" у зв'язку з необхідністю забезпечення населення України газом вітчизняного видобутку.

Про це він сказав у вівторок на зустрічі президента Віктора Ющенка з промисловцями і підприємцями, коментуючи вето президента, накладене на закон про господарські товариства, який передбачав зниження кворуму, необхідного для проведення зборів акціонерів, з 60% до 50%.

Азаров сказав: "Ми повинні здешевити газ для населення і змусити "Укрнафту" поставляти йому ті 4,5 млрд. кубометри газу, що вона добуває".

Він підкреслив, що державна компанія повинна виконувати доручення уряду, але через відсутність відповідного законодавчого регулювання цього не робить.

У той же час, президент Ющенко у своєму заключному слові на форумі висловив стурбованість заявами Азарова, зокрема, його наміром "змусити" "Укрнафту" постачати газ населенню.

Він підкреслив, що зазначене підприємство є рівноправним учасником економічних відносин і повинне користуватися однаковими правами з іншими суб'єктами господарювання.

"Мене насторожують репліки - щоб змусити "Укрнафту" роздавати нафту і газ населенню. Будь ласка, якщо уряд хоче бути щедрим, то нехай через бюджет компенсує (різницю ціни газу для промислових споживачів і населення), і вона буде давати його, куди ви скажете", - відзначив президент.

"Вона – суб'єкт конкурентного ринку, і вона повинна працювати в тих умовах, у яких працює бізнес у нафтовій і газовій сфері. "Укрнафта" - це не пенсійний фонд, "Укрнафта" - це не фонд соціальної підтримки", - підкреслив він.

"Укрнафта" готова весь прибуток, який вона одержує, передати в бюджет через спеціальний механізм, але нехай вона працює в конкурентних умовах, і ці податки перенаправляйте через бюджет куди хочете", - сказав Ющенко.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування