Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко просить Януковича не бити бізнесменів у чоло

Понеділок, 27 листопада 2006, 16:44

Президент Віктор Ющенко просить уряд цього тижня поставити крапку в питанні квотування зерна.

Так він прокоментував пояснення першим віце-прем'єр-міністром Миколою Азаровим політики Кабінету міністрів у даному питанні, повідомляє Ліга.

Президент погодився з тезою про те, що всі країни регулюють цей ринок. Він підкреслив, що в будь-якій країні це питання торкається інтересів двох сторін.

По-перше, не можна допускати високого росту цін на зерно, щоб не спровокувати конфлікт зі споживачами, з іншого боку - занижені ціни приводять до конфлікту з виробником, що також невигідно уряду.

Ющенко наголосив, що баланс цих інтересів скрізь досягається ринковими методами. "Наша відмінність - ми регулюємо не ринковими методами - ми в чоло їм дали, бізнес знепритомнів на 30-40 днів - париться зерно там або не париться – нікого це не цікавить. "Не пущать!", - пояснив президент особливості політики українського уряду.

Він переконаний, що саме проти цього протестує бізнес: "Бізнес не протестує проти ринкових механізмів регуляції попиту та пропозиції, що на внутрішньому ринку дозволяли б залишати стільки мільйонів тонн (зерна), скільки потрібно для фуражу, страхових запасів, насінних фондів і продовольчого споживання".

Президент відзначив, що за ринкової регуляції бізнес не несе збитків. Він звернув увагу на те, що бізнесмену зрозуміла політика, яка вибудовується на кілька років уперед. "Він готується, приймає її (політику) або не приймає і переходить в інший бізнес", - пояснив президент.

Як відомо, у жовтні Кабінет міністрів ухвалив постанову, згідно з якою до кінця року експортні квоти на пшеницю і суміш пшениці і жита (меслін) (крім полби) встановлюються на рівні 400 тис. тонн, ячмінь - 600 тис. тонн, кукурудзу - 600 тис. тонн, жито - 3 тис. тонн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...