Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Київстар" не хоче розлучатися із платою за "Алло"

Понеділок, 27 листопада 2006, 17:47

Найбільший оператор мобільного зв'язку України ЗАТ "Київстар GSM" має намір зберегти плату за з'єднання за дзвінки абонентів.

"Ми маємо намір відстоювати правомірність стягування плати за з'єднання, оскільки ПЗЗ - це послуга і, як будь-яка послуга, вона підлягає тарифікації", - заявив президент компанії Ігор Литовченко.

На його думку, Антимонопольний комітет України, який наполягає на зниженні або на скасуванні ПЗЗ для операторів мобільного зв'язку, втручається в тарифну політику компанії, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Водночас за інформацією Комерсант-Україна, на цьому тижні уряд розгляне пропозицію про введення заборони на стягування мобільними операторами плати за з'єднання і про створення національного роумінгу.

Експерти вважають, що внесення відповідних змін до законодавства дозволить невеликим операторам заощадити сотні мільйонів доларів на побудові мережі, а найбільших змусить підвищити тарифи на мобільний зв'язок.

За оцінками учасників ринку, скасування ПЗЗ приведе до зменшення річного доходу кожного з найбільших операторів на суму приблизно 350 млн. дол.

Як відомо, у листопаді АМК заявив про намір вжити жорсткі заходи по відношенню до ЗАТ "Київстар GSM" і ЗАТ "Український мобільний зв'язок", якщо вони не знизять або не скасують плату за з'єднання.

Наприкінці жовтня 2005 року АМК рекомендував цим двом найбільшим операторам мобільного зв'язку України скасувати плату за з'єднання.

Одна з причин - оцінка загальної ситуації на вітчизняному ринку мобільного зв'язку: незважаючи на те, що в останні два роки обсяг цього ринку зріс майже вдвічі, його структура залишилася без будь-яких істотних змін.

У грудні 2005 року АМК порушив справу проти "Київстару" за ознакою зловживання монопольним положенням, оскільки по закінченні відведеного терміну оператор категорично відмовився виконувати рекомендації комітету і не обґрунтував правомірність існуючої ПЗЗ. У свою чергу "Київстар" оскаржив розпорядження комітету в Київському господарчому суді.

Голова АМК Олексій Костусєв припустив можливість вирішення з українськими операторами мобільного зв'язку питання про ПЗЗ до кінця 2006 року, у результаті чого ПЗЗ буде знижена або скасована для окремих сегментів абонентів. В Україні ПЗЗ за дзвінки мобільних абонентів стягують "Київстар" і УМЗ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування